Tessie's Blogg

Jag ar 29 ar och bloggar om mitt liv, min vardag, mina intressen och drommar vilket inkluderar shopping, klader, resor, traning, LCHF, heminredning, mat och vin. Jag jobbar inom finans och bor pa Jersey, en o utanfor Frankrikes kust.


29 May 2013

En bildmix från helgen

Fredagsdrinkar, lunch med Emma & George, fika med Victoria och lilla Nicolette, tvättning med Lilly, middag på Spice House, sol, mer plugg, drinkar med Hayley och nu är det regn igen. Haft en väldigt trevlig helg med andra ord.













25 May 2013

Good morning sunshine

Solsken - äntligen! Men fortfarande ganska kyligt. Väntar på bussen och är lite förvånad att jag inte är mer bakis. Skönt att jag höll mig till g&t igår och inte blandade samt att jag köpte med mig en stor cheeseburgare och strips med brunsås! Ska in till stan och handla lite, träffa Vicky och sen luncha med Emma och George.

22 May 2013

Ny spegel i hallen

Mycket bättre ljus att sminka sig i där än i badrummet. Först levererades en med en spricka i glaset och när jag ringde för att reklamera lovade dem att komma ut och byta. Dem lämnade den nya i garaget bredvid kartongen med den trasiga men den lämnades kvar. Får ta och ringa dem igen och hoppas dem inte skickar en räkning för jag vill inte betala för två!



Me ❤ the apprentice

Myskväll med Apprentice.

21 May 2013

Nya tider

Tiden laker alla sar och forhoppningsvis sa ar det sa. Jag har nu nastan bott i min nya lagenhet i en manad och det borjar kannas som hemma. Jag har fixat och donat och skamt bort mig sjalv med lite nya mobler och inredningsprylar for att trivas. Den kanns ombonat och mysigt och Lilly verkar trivas ocksa. Jag har ocksa tagit lite semesterdagar och haft manga lang-helger for att bara ta det lugnt och komma till ro i allt. Och det borjar kannas battre. Visst kanns det tomt och trist men jag ser framat och langtar efter sommaren. Jag har sa manga fina vanner (bade i Sverige och pa Jersey) som har varit ett enormt stod och jag ar lycklig som har sa manga fina tjejer i min omgivning. Er hjalp, eviga lyssnande, besok, sms, goda rad, mail, telefonsamtal och er karlek betyder sa mycket. ❤


 

❤❤❤



Ny morgondrink

Varmt vatten, 1/3 citron och en tesked vetegräs-pulver. God morgon!

Tisdag

Efter fyra dagars ledigt är det dags att gå tillbaka till jobbet!





20 May 2013

My ❤



Ny vecka

Helgen gick fort och så blev det måndag igen. Jag har mest tagit det lugnt, legat ute i solen, pluggat och fixat i hemmet. Har varit ledig idag också men imorn är jag tillbaka på jobbet och sen är det långhelg på Jersey då nästa måndag är helgdag. Skönt med dessa långa helger. Har varit så trött efter all stress och mess som jag haft. Men snart kommer Juni och ljusare tider.









 
 

13 May 2013

Ny vecka

Måndag igen och mocktenta ikväll. Önska mig lycka till! Haret borjar bli langt igen ocksa... Funderar pa om jag ska lata det vax eller klippa av det igen..?





12 May 2013

Lycka just nu...

Det galler att hitta glimtar i tillvaron och att tanka positivt. Det som gor mig mest lycklig just nu:

1.) Mina Vanner
2.) Lilly
3.) Att ha internet igen
4.) TV serien Girls
5.) Hanna & Amanda's podcaster
6.) Utsikten over korsbarstraden fran mitt koksfonster
7.) Choklad
8.) Att ha badkar
9.) Mando Diao

Saker som gor mig mindre glad ar tomheten, tentan som kommer snart och att det regnar idag igen.


 

Helgen

Helgen gar fort aven nar det ar langhelg. Jag har pluggat och pysslat i hemmet mest. Sorterat och lagt ut saker pa Tradera. Oj vad mycket saker man samlar pa sig. Jag har lagt upp massor med klader som fortfarande har prislapparna kvar, smink jag kopt men inte anvant samt smycken och vaskor. Nu mar jag bor lite mindre ar det skont att roja, det ser sa rorigt ut nar det ar grejer overall! Och sa blir det ju plats for att kopa nytt da... Men just nu handlas det mest till hemmet. Har kopt pa med nya mobler, sangklader, koksgrejer.... har skaffat det mesta nu. Mina garderober, solstolar och sangklader kommer i veckan och sen ar det micro, ny dammsugare och vinglas som star pa inkopslistan.

 

11 May 2013

Internet

Ny har jag antligen fatt internet hemma! Vad tomt det har varit utan. Nu borjar hemmet komma i ordning och kannas som hemma. Och nasta vecka kommer resten av mina garderober och mina solstolar. Langhelg igen nasta helg. Skont att aterhamta sig och studera infor tentan.

Good morning Saturday

Jag ar uppe med tuppen (bokstavligen) sen jag flyttade. Lagenheten fylls med ljus och vacker mig vid 5 varje morgon och tuppen och honorna vaknar samma tid. Det ar harligt att vara uppe tidigt. Jag har redan stadat hemma och tog bussen in tll stan vid 8. Sitter pa Costa hela dagen med kaffe, skolbocker och min laptop. Ikvall kommer tjejerna fran jobbet over och dricker drinkar. Trevlig Lordag!

10 May 2013

Ledig

Jag ar ledig fran jobbet i fyra dagar (Torsdag till Sondag) vilket kanns valdigt skont. Sprang en vanda imorse vid 7 tiden och sedan tog jag bussen in till stan strax efter 8. Har fortfarande inget internet hemma sa jag har suttit pa Costa Coffee hela dagen och varvat plugg och surf.

I ❤ my friends

Ibland är det riktigt kul att få post! Tack snällaste Marina (och Anders). Och tack till alla som skickat kort, meddelanden och mail! Jag är lycklig som har så fina vänner! ❤



07 May 2013

Tröttsam dag

Tisdag som känns som Måndag efter en lång helg med "ledigt" vilket mest inneburit pluggande pluggande och pluggande... Heter det pluggande? Jag känner att jag börjar tappa den svenska grammatiken nu när jag inte pratar svenska så ofta och ännu mindre skriver på svenska. Det är mest bara på bloggen och när jag mailar nära och kära i Sverige som jag skriver på Svenska och tyvärr läser jag inte för mycket svenska böcker heller. Visst läser jag lite svenska bloggar och status uppdateringar på facebook men det främjar ju knappast den svenska grammatiken. Jag fick i uppdrag på jobbet att översätta några svenska papper till engelska och det var lika krångligt som när jag översätter dokument från tyska eller franska eftersom min "affärs-svenska" är kass! Kanske dags att börja läsa andra svenska nyhetstidningar än aftonbladet (räknas det ens som nyhetstidning egentligen eller är den med i samma kategori som hänt extra och annan skvallerblask?).

Tröttsam dag hur som helst med för mycket stress, tristess och inget som går vägen. Fick äntligen hem användaruppgifter för internet men får det inte att fungera så visar det sig att jag fått fel uppgifter och har därför installerat hemtelefon och internet hos grannen... Och bundit upp mig i 12 månader på det. Så ni som fått mitt nya hemnummer - använd inte det! Om ni inte vill prata men min granne förstås det kan ju vara trevligt i och för sig. Men tröttsamt känns det. En tröttsam dag. Men som tur är jobbar jag bara tisdag och onsdag denna vecka så imorgon är det middag och drinkar efter jobbet. Det behövs!

Usch idag känner jag mig trött, gnällig, stressig, ensam, uttråkad, sorgsen, tom och deppig...

Där får det vara färdig gnällt. Imorgon är en ny dag.

06 May 2013

Bank holiday Monday

Idag är alla som bor i Storbrittanien och på Jersey lediga (om man har ett jobb där man ej jobbar helgdagar). Första och sista måndagen i Maj är alltid helgdag. Väldigt trevligt. Jag sprang en runda efter 7, sen har min granne varit här och hjälpt mig att skruva upp hyllor och nu dricker jag kaffe och pluggar i solen. Ganska härligt!









05 May 2013

Söndag

Jag och Lilly bakis-pluggar i solen. Skönt att sommaren är här.







04 May 2013

Lördag i skolbänken

Kurs hela dagen så jag pluggar och pluggar... Bara en månad var till tentan!

Sen blir det utgång ikväll och nästa vecka jobbar jag bara tisdag, onsdag. Och det utlovas sol och 20 grader! Hoppas mina nya utemöbler hinner komma, eller så kankse man ska ta sig till stranden!

03 May 2013



Fredag!

Äntligen fredag men inte riktigt helg för mig som har ICSA kurs hela fredag och lördag. Men lördagkväll blir det middag med Hayley och sen drinkar och fest.

Jag har så otroligt ont i rumpan. Hade det som rubrik först men ändrade den. Jag bor ju mitt ute på landet nu och det är en promenad i brandt backe till och från bussen varje morgon och det känns i musklerna efter en vecka. I går blev jag dessutom jagad på vägen hem av en arg tupp (jag passerar en kyckling farm på vägen). Men annars trivs jag toppen och får jag en super fast rumpa så är ju det inget minus heller.







01 May 2013

Jag och Lilly klarar allt

Igår skrivade vi ihop en garderob. Det var tungt, jag har skurit mig i handen och några fästen på dörren gick sönder och behövs bytas men annars gick det bra!